Speelschema | Het grote innovatiedebat, nieuwe btw-regels en influencers

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de Nederlandse hoofdrolspelers op Brusselse onderwerpen? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

In Nederland staan er weer een hele rits campagneactiviteiten op de planning. In Brussel zitten de EU-ministers van Financiën en Cultuur dan weer samen. Ook Den Haag komt weer tot leven: het mei-reces van de Tweede Kamer zit erop. 

Campagne, campagne, campagne

Bij de Technische Universiteit Eindhoven gaan EU-lijsttrekkers Bas Eickhout (GroenLinks/PvdA), Malik Azmani (VVD), Dirk Gotink (NSC), Gerben-Jan Gerbrandy (D66), Tom Berendsen (CDA), Reinier van Lanschot (Volt) en Jessika van Leeuwen (BBB) met elkaar in debat over innovatie en technologie. In Amsterdam buigen Europarlementariërs Bas Eickhout en Mohammed Chahim van GroenLinks-PvdA zich dan weer over de vraag of er een Green Deal 2.0 moet komen. 

In Brussel wordt een vereniging voor vrouwelijke politici in de EU op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau gelanceerd: HerEU. Tijdens de lancering wordt ook een paneldiscussie gehouden over hoe je meer vrouwen in de politiek krijgt. In het Paleis Groningen in Groningen kan je dan weer gaan luisteren naar Europarlementariër Anja Hazekamp (PvdD). Ze zal het hebben over haar Europese plannen voor de komende vijf jaar en haar successen van de afgelopen tien jaar.

Nieuwe btw-regels en influencers

Minister van Financiën Steven van Weyenberg zit vandaag voor de tweede dag samen met zijn Europese collega’s in Brussel. Op de agenda staat onder meer een herziening van de digitale btw-regels en een stand van zaken van waar we nu staan met het coronaherstelfonds.

Ook de ministers van Cultuur steken vandaag de hoofden bij elkaar in Brussel. Zij buigen zich over de opmars van de influencers en artificiële intelligentie in de cultuursector.

Telecom

Tot slot gaan minister Adriaansens (Economische Zaken) en staatssecretaris Van Huffelen (Binnenlandse Zaken) in gesprek met de Tweede Kamer over de aanstaande Telekomraad, die volgende week in Brussel plaatsvindt. Daarbij gaat het onder meer over de Europese plannen om de digitale infrastructuur te versterken.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie