Speelschema | G7-top, NAVO-ministers van Defensie in Brussel en Raad Binnenlandse Zaken

2 min. leestijd
Row from flags of members of G7 group

In Italië vergadert de G7 de komende twee dagen over onderwerpen als de oorlog in Gaza en klimaatverandering. In Brussel komen de ministers van Defensie van de Ramstein-groep bijeen om te praten over de situatie in Oekraïne. De Europese ministers van Binnenlandse Zaken bespreken in Luxemburg onder meer de uitwerking van het asiel- en migratiepact. 

Grote 7 bij elkaar in Italië

In de hak van de Italiaanse laars, in de regio Puglia, komt de G7 de komende twee dagen bijeen. De leiders van de zeven grote industrielanden in de wereld gaan daar praten over onder meer de situatie in het Midden-Oosten, en over klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor Afrika. Naast de leiders van de zeven grote industrielanden, komen ook Commissievoorzitter Von der Leyen en de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, naar Italië. 

Situatie in Oekraïne

De zogenaamde ‘Ramstein-groep’, een formatie van 56 landen die militaire steun leveren aan Oekraïne, komt bijeen in Brussel. Bijna vijftig ministers van Defensie zullen het hier hebben over de aanhoudende crisis in Oekraïne. Ook praten ze over de voortdurende steun van de internationale gemeenschap aan het land. Wat de ministers betreft moet er alles aan worden gedaan om Oekraïne te helpen bij de verdediging van hun grondgebied. Demissionair minister Ollongren is ook bij de bijeenkomst aanwezig. 

Binnenlandse Zaken ministers ingelicht over migratiepact

De Europese ministers van Binnenlandse Zaken hebben vandaag in Luxemburg een drukke agenda. Ze gaan het onder meer hebben over het Europese wetsvoorstel ter bestrijding van seksueel misbruik van kinderen. Ook bespreken de ministers de uitwerking van het gesloten asiel- en migratiepact. De Europese Commissie is afgelopen maand bezig geweest met de uitwerking hiervan en presenteerde dit gisteren.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie