Speelschema: energie, drie keer Kaag en Zeeland

2 min. leestijd

Vandaag breekt er weer een nieuw hoofdstuk in de Europese energieonderhandelingen aan. Minister van Financiën Sigrid Kaag schuimt dan weer een hele rits aan internationale bijeenkomsten af.

De zoveelste energiebijeenkomst

Nadat de Europese leiders zich vorige vrijdag in Praag over het hoofdpijndossier ‘energie’ bogen, is het vandaag weer aan hun energieministers. Tijdens de informele bijeenkomst van vandaag mag minister Rob Jetten zich samen met zijn Europese collega’s gaan storten op de hersenkronkels van hun bazen. Het idee om gezamenlijk als Europese Unie gas aan te kopen, om zo een sterkere onderhandelingspositie te hebben, zal vast en zeker op de planning staan. Ook waterstof zal de revue passeren.

Drukke dag voor Kaag

Minister van Financiën Sigrid Kaag vliegt vandaag van hot naar her. Vandaag vertegenwoordigt de minister Nederland bij de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank. Als dat nog niet genoeg is, mag ze ook nog aanschuiven bij een G20-bijeenkomst van de ministers van Financiën.

Zeeuws diner

Deze week staat in het teken van de Europese regio’s. Zo kwam het Europees Comité van de Regio’s gisteren al samen. Dat is het adviesorgaan van vertegenwoordigers van de Europese regio’s, provincies en gemeenten. Vandaag mogen de commissarissen van de koning dan weer aanschuiven bij het Brusselse Huis van de Nederlandse Provincies voor een netwerkevenement dat in het teken van Zeeland staat. Ook Brusselse Nieuwe tekent daar present. Of onze reporter daar naast sappige mosselen ook sappig nieuws weet vinden, lees je uiteraard later vandaag op onze website.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie