Speelschema | Eindverslag in Den Haag, toekomst van de landbouw en een radiodebat

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd

Vandaag gaan in Gelderland kandidaat-Europarlementariërs met elkaar in debat. In Ede wordt vindt een groot landbouwdebat plaats en op radiozender Veluwe FM is twee uur lang een debat te horen. In Den Haag wordt het eindverslag van de informateurs gepresenteerd. Het hoofdlijnenakkoord is ook onderwerp van discussie.

Eindverslag

Vandaag is een grote dag in Den Haag. Het eindverslag van de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf wordt gepresenteerd. Meer dan tien uur lang gaat de Tweede Kamer daarover in debat. Ook zullen ze het hebben over hoofdlijnenakkoord en de financiële bijlage ervan bespreken. Het debat zal fel zijn, aangezien de oppositie al veel kritiek leverde op het hoofdlijnenakkoord. Benieuwd naar de haalbaarheid van de Europese plannen van de coalitie? Lees dat hier.

Waarschijnlijk wordt Van Zwol aan het eind van het debat aangewezen als de formateur. Want dat is de wens van de vier formerende partijen. Hij mag dan de ministers en staatssecretarissen gaan uitzoeken.

Toekomst van de landbouw

In Ede wordt een groot landbouwdebat gehouden. Veel kandidaat-Europarlementariërs gaan met elkaar in debat over hoe zij de toekomst van de landbouw voor zich zien. Duurzaamheidsstandaarden en meer samenwerking in de keten komen aan bod. Daarnaast krijgt het publiek ook de kans om vragen te stellen. In totaal doen tien partijen mee aan het debat.

Radiodebat

Tussen 18.00 en 20.00 uur is op Veluwe FM een verkiezingsdebat te horen dat is georganiseerd door twee gemeenteraadsleden uit Putten. Het debat bestaat uit vier onderwerpen waarover telkens een halfuur wordt gesproken. De onderwerpen zijn: defensie, digitale economie, klimaat en migratie. Reinout van Malenstein (NSC), Hendri Nortier (D66) en Johanna Koffeman-Kramer (CU) nemen deel aan het gesprek.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie