Speelschema donderdag 4 november

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

De vis-oorlog

Vandaag proberen Frankrijk en Engeland tot een wapenstilstand te komen, de term komt uit de Britse media, over de visvangst. Het conflict, dat ontstond na de Brexit, draait om de vraag wie mag in welk deel van de Noordzee vissen. De Fransen en Engelsen liggen behoorlijk op ramkoers en vooralsnog zijn alle pogingen mislukt om een eind aan de ruzie te maken.

Nederlandse vissers hebben ook last van de onenigheid. Naar schatting twintig boten, vooral uit Urk, varen onder Britse vlag. Die worden ook de dupe van de voorgenomen Franse maatregel om boten met Britse vlag de toegang tot de Franse havens te weigeren.

Glasgow

Ook vandaag weer veel bijeenkomsten in Glasgow. Nederland organiseert een discussiebijeenkomst over geld en de klimaatdoelen. De hele ochtend staat in het teken van groene investeringen.
Hier is het programma te volgen

Op reis

Het Europees Parlement heeft een reisweek. Overal zijn commissie op pad.
Twee Nederlandse leden zijn op IJsland, zoals we gisteren al berichten.

Verder is er een groep parlementsleden in Taiwan. Tot grote ergernis van China. Peking vindt dat er geen contacten mogen zijn tussen de EU en de in hun ogen opstandige provincie Taiwan.

In Slowakije kijken de leden van de Commissie Sociale Zaken naar de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Ook hebben ze ontmoetingen met vertegenwoordigers van de Roma-minderheid en bezoeken ze projecten die met Europees geld zijn gefinancierd.

In Griekenland is een parlementsdelegatie om met eigen ogen te zien wat de problemen zijn bij de opvang van migranten. Ze gaan daarvoor naar eilanden in de Egeïsche Zee met overvolle opvangkampen. Na afloop is er een persconferentie, die is hier te volgen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie