Speelschema donderdag 25 november

2 min. leestijd
Rotterdam, the Netherlands, shipping containers stacked on each other closeup

Waar zijn de containers?

Veel containers staan op plekken waar ze niet moeten staan. In sommige havens zijn er veel teveel, in andere veel te weinig. En de kosten van containervervoer worden steeds hoger, door corona en de toenemende wereldhandel.
Het Europees Parlement debatteert over hoe de Europese Unie de prijs kan beïnvloeden.
Vanmiddag om 15.00

Minimumloon

Ze werd de afgelopen week door iedereen aangesproken. Agnes Jongerius (PvdA) is de drijvende kracht achter de plannen voor het Europese minimumloon. Vanmiddag is de definitieve stemming.
Vorige week werd haar rapport al aangenomen door de commissie Sociale Zaken. Nu stemt het hele parlement er over. En wanneer het voorstel wordt aangenomen, gaat Jongerius met de Europese Commissie en de lidstaten onderhandelen om te zorgen dat de teksten in wetten worden omgezet.

Het Nederlandse kabinet is niet echt enthousiast. Ze zijn op zich niet tegen, vinden zelfs dat de lonen tussen de verschillende EU-landen niet al teveel mogen verschillen, maar vinden ook dat de Europese Unie daar niet over gaat. Nederland heeft liever een aanbeveling en geen richtlijn.
Lees hier het Nederlandse standpunt.

Digitaal spreken

Minister Stef Blok van Economische Zaken is in Brussel om over digitale zaken te praten. Digitale diensten, digitale markten en een veilige digitale ruimte. Het zijn maar enkele van de vele onderwerpen die op de agenda staan.
Belangrijke onderwerpen volgens Blok. “Een sterke digitale economie en vertrouwen in digitale diensten zijn van groot belang voor de Nederlandse economie.” Hij zal vooral letten op eerlijke concurrentie en goede bescherming van consumenten.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie