Speelschema donderdag 11 november

2 min. leestijd
Bron afbeelding: iStockphoto.

Belangrijke uitspraak voor KLM

Moet de KLM schadevergoeding betalen aan sommige bedrijven die met de luchtvaartmaatschappij goederen hebben vervoerd?
De Europese Commissie heeft jaren geleden de KLM en onder andere Lufthansa, British Airways en Air France een forse boete opgelegd wegens prijsafspraken. De gedupeerde bedrijven zijn vervolgens naar de rechter gestapt.
Maar de rechtbank in Amsterdam weet niet zeker of ze bevoegd is en heeft advies gevraagd aan het Europees Hof in Luxemburg.
Vandaag doen de rechters uitspraak. Maar daarmee is de zaak nog niet ten einde. Als ze zeggen dat de Amsterdamse rechtbank bevoegd is, dan moeten ze zich er daar alsnog over buigen.

Subsidie

Het Europees Parlement praat vandaag over de financiering van de democratie. Welke politieke partijen krijgen geld uit de Europese begroting? Wat zijn de voorwaarden? Hoe kan iedereen zien waar het geld naartoe gaat? En in welke gevallen wordt de subsidiekraan dichtgedraaid? Bovendien worden partijen verplicht om de herkomst van hun donaties openbaar te maken.

Internationale handel

Demissionair minister Tom de Bruijn voor Buitenlandse Handel (D66) gaat vandaag naar Brussel voor een goed gesprek over de toekomst van de Wereldhandelsorganisatie WTO.

Hoofdkwartier van de World Trade Organization in Genève

Nederland wil de WTO hervormen, maar niet opheffen. “Het voortbestaan is essentieel voor de Nederlandse economie, omdat we erg afhankelijk zijn van voorspelbare internationale handel”, laat de minister voorafgaand aan de bijeenkomst weten.
De handelsorganisatie houdt eind november haar jaarvergadering en Nederland wil dat de Europese Unie met één mond spreekt tijdens die bijeenkomst.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie