Speelschema | Coming-outdag, Oekraïners op bezoek en provinciale bestuurders in Brussel

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Vandaag is het weer Coming-Outdag. Extra aandacht dus voor lhbti+- mensen die moeite hebben met uit de kast te komen. In Brussel zijn ook jongeren uit Oekraïne op bezoek, net als heel wat bestuurders uit de Nederlandse provincies.

Coming-Outdag

Het is vandaag nationale Coming-Outdag. Een moment waarop men wereldwijd stilstaat bij mensen die het om allerlei redenen moeilijk of eng vinden om uit de kast te komen.

PvdA-Europarlementariërs Vera Tax en Thijs Reuten zeggen zich in te blijven zetten voor de veiligheid van lhbti+-jongeren. “Het is eigenlijk sowieso belachelijk dat mensen uit de kast moeten komen en het dus uitmaakt op wie je verliefd wordt”, zegt Tax. “Wij blijven onvermoeid strijden totdat je wereldwijd veilig en vrij kunt zijn wie je wil zijn en kan houden van wie je wilt. Van Uganda tot Hongarije en van Texas tot Rusland”, aldus Reuten.

Oekraïners op bezoek

En in het Europees Parlement komt speciaal bezoek. Het Europees Jongerenparlement (EJP), een politieke jongerenorganisatie die jongeren bij de politiek wil betrekken, organiseert een uitwisseling met Europese jongerenambassadeurs. Op de agenda: de wederopbouw van Oekraïne. Twintig Europese jongeren, waarvan meer dan de helft uit Oekraïne, presenteren in het Europees Parlement hun plannen.

De regio in Brussel

Ook de ‘Europese week van de regio’s en steden‘ is nog niet afgelopen. Het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP), een organisatie die de Nederlandse provincies in Brussel vertegenwoordigt, heeft politici uit alle hoeken van Nederland op bezoek. ‘s Avonds is er een groot netwerkevenement waar bestuurders kennis kunnen maken met mensen uit de Brusselse bubbel.

Let op: er was veel belangstelling dus aanmelden kan niet meer.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie