Speelschema: Brussel, Bali en Sharm el-Sheikh

1 min. leestijd

Een goede dag voor buitenlandse zaken. NAVO-chef Jens Stoltenberg komt op bezoek in Den Haag. Hij wordt ontvangen door ministers Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) en Kajsa Ollongren (Defensie). In Brussel komen Buitenlandse Zakenministers en hun vervangers bijeen voor een vergadering. Op de agenda: de Russische agressie tegen Oekraïne, het Grote Merengebied en de Westelijke Balkan.

Sharm el-Sheikh

De VN-klimaatbijeenkomst in Sharm el-Sheikh is nog altijd in volle gang. Vanaf vandaag is Eurocommissaris Frans Timmermans present in Egypte als vertegenwoordiger van de Europese Unie. Hij blijft er tot komende vrijdag. Timmermans gaat naar een rondetafelgesprek met ministers, gaat in gesprek met Financiënministers en houdt een toespraak over waterstof en de energietransitie. De Brusselse ‘klimaatpaus’ komt niet alleen, maar neemt Eurocommissarissen Kadri Simson (Energie) en Virginijus Sinkevičius (Milieu en Visserij) mee.

Bali

Premier Mark Rutte en Minister van Financiën Sigrid Kaag vliegen vandaag naar Bali. Niet voor een zonnige vakantie, maar voor een G20-bijeenkomst, de 19 rijkste landen en de EU. De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, is vanaf dinsdag ook present. Vandaag op de Balinese agenda: belasting van vermogenden en het financieren van de energietransitie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie