Speelschema: asielbeleid, bontindustrie en ministers van Buitenlandse Zaken

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

In voorlopig het laatste speelschema van deze zomer kijken we naar wat er vandaag nog allemaal te volgen valt. Hoewel het in Brussel steeds minder druk wordt, is er hier en daar toch nog iets te vinden. Europarlementariër Thijs Reuten (PvdA) is in Amsterdam, de Europese Commissie gaat in gesprek met bont-activisten en ministers van Buitenlandse Zaken gaan met elkaar in gesprek.

Amsterdam

Voor het stadhuis in Amsterdam wordt er vandaag een wake georganiseerd. Sinds mei 2021 wordt daar elke derde donderdag van de maand opgeroepen tot een humaan asielbeleid. Deze keer is ook PvdA-Europarlementariër Thijs Reuten erbij.

“In een politiek klimaat dat steeds verder verhardt op het gebied van asiel en migratie, zijn de stemmen die aandacht vragen voor medemenselijkheid onmisbaar. Daarom sluit ik graag aan: om me uit te spreken voor eerlijke asielprocedures, fatsoenlijke opvang en voldoende plekken voor vluchtelingen.

Een bontvrij Europa

En in het Berlaymontgebouw in Brussel gaan de organisatoren van ‘Fur Free Europe’ in gesprek met de Europese Commissie. De organisatie vindt de bontindustrie inherent wreed.

Ondanks nationale wetgeving in sommige Europese landen bestaat er nog steeds een bontindustrie. Sterker nog, volgens de organisatie zorgt de lappendeken aan nationale wetgeving ervoor dat bedrijven die in landen opereren waar het niet illegaal is, juist meer winst maken.

Fur Free Europe wil een Europese ban op bontproducten. Volgens hen mogen er geen dieren meer gedood worden puur en alleen voor hun vacht, en mag bont niet meer op de Europese markt verschijnen.

Buitenlandse Zaken

Ook voor de ministers is het zomerreces nog niet aangebroken. In Brussel komen ze bij elkaar om het te hebben over Turkije en de oproep van Erdogan om de onderhandelingen over EU-toetreding van Turkije weer te starten. Ook zullen ze spreken over de situatie in Oekraïne en militaire hulp aan het land. Via video is er ook een gesprek met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie