Speelschema: Afvalverwerking, Oekraïne, Zweedse plannen en Davos

Wat speelt er vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Wat gebeurt er met ons afval? Dat bespreekt het Europees Parlement dinsdag. Ook buigen de EU-ministers van Financiën zich over de economische gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne. Verder worden de Zweedse plannen voor hun EU-voorzitterschap gepresenteerd aan het Europees Parlement en gaat Ursula Von der Leyen naar Zwitserland. 

Afvalverwerking

Waar gaat ons afval naartoe? Vaak reist het een stuk verder dan je lokale stortplaats. Het Europees Parlement buigt zich over de handel in en verwerking van ons afval. 

Ministers van Financiën

Het is bijna een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Na verschillende sanctiepakketten en een verstoorde wereldeconomie nemen de Europese ministers van Financiën dinsdag de maat op. Op welke manier heeft de Russische invasie de Europese economie beïnvloed?

Zweedse plannen

Het nieuwe EU-voorzittende land dat namens de lidstaten over voorstellen onderhandelt, is Zweden. De Zweden presenteren vandaag hun plannen voor het komende half jaar aan het Europees Parlement. Volgens Europarlementariër Thijs Reuten (PvdA) treedt de EU niet eensgezind op tegen autocraten. Hij hoopt dat Zweden daar meer aandacht aan zal besteden.  

World Economic Forum

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, gaat vandaag naar het Zwitserse bergdorp Davos waar de jaarlijkse bijeenkomst van het Word Economic Forum plaatsvindt. Ze is daar uitgenodigd als speciale spreker. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie