Speelschema

2 min. leestijd

Maar liefst veertien sprekers hebben zich gemeld om hun mening te geven over het coronaherstelfonds. De Tweede Kamer heeft er dan ook de hele avond voor uitgetrokken. Ze beginnen om vijf uur. Natuurlijk zal de vraag gesteld worden waarom het zo lang moest duren voordat Nederland een plan had dat richting Brussel kon. Maar ook de vraag wat de mogelijkheden voor de Tweede Kamer zijn om bij te sturen zal aan de orde komen. Vooraf liet het kabinet weten dat er weinig ruimte voor verandering is en dat elke bouwsteen die weggehaald wordt, moet worden vervangen door een andere solide financiering. En wie heeft uiteindelijk het laatste woord: is dat het parlement in Den Haag of de Europese Commissie die de plannen moet goedkeuren?

Waterstof

Frans Timmermans bezoekt vandaag de Rotterdamse haven. Daarna houdt hij een speech op het Wereld Waterstof Symposium dat de komende dagen in de havenstad wordt gehouden. De Europese Commissie wil de komende jaren de productie en het gebruik van waterstof fors stimuleren.

Nog meer klimaat

Ook Nederlandse Europarlementariërs als Mohamed Chahim bemoeien zich intensief met de discussie over waterstof. Vandaag heeft hij het bij een symposium van Oxfam Novib over de zogenoemde koolstofheffing. Meestal gaat het over de gevolgen van deze heffing voor grote handelslanden als China en de Verenigde Staten, maar vandaag komen de gevolgen voor de armste landen aan de orde.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie