Het speelschema: welke Nederlanders spelen in Brussel?

2 min. leestijd

Goedemorgen op deze feestdag van de democratie; het moment waarop iedereen naar de stembus mag gaan. Europarlementariërs Toine Manders (CDA) en Kim van Sparrentak (GroenLinks) spreken vandaag met de Franse Eurocommissaris Breton over het bestrijden van fake nieuws online en hoe je propaganda van echt onderscheidt. Onderwerpen die door de oorlog belangrijk zijn geworden. Hier te volgen.

Ik ben ook Mark

Hij is van dezelfde partij, heet ook Mark maar is in Brussel is hij lang niet zo bekend als zijn naamgenoot de premier. Vandaag gaat Mark Harbers proberen daar verandering in te brengen. Hij komt zich voorstellen als de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Minister Harbers (VVD) spreekt met onder andere Eurocommissaris Frans Timmermans en Adina-Ioana Vălean, de Roemeense Eurocommissaris die over transport gaat.

Groen en Rood

Europarlementariër Esther de Lange (CDA) gaat aan het eind van de middag (16.45 uur) in debat met leden van de Milieu- en Sociale Zaken commissie van het Europees Parlement. De Lange is rapporteur over het zogenoemde sociale klimaatfonds, waaruit burgers geld moeten krijgen zodat de overgang van vuile naar schone energie niet al te veel geld gaat kosten. Of zoals De Lange altijd zegt: “Niet groen doen terwijl je rood staat.” Het debat is hier te volgen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie