Soedanese vluchteling mag uitgezet worden naar Roemenië

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Nederland mag een Soedanese vluchteling terugsturen naar Roemenië. Dat bepaalde de Raad van State nadat de vluchteling bezwaar maakte tegen de uitzetting. Volgens de Soedanees heeft hij in Roemenië niet de mogelijkheid de asielprocedure te doorlopen, omdat Roemenië hem weer uitzet naar Servië. Maar volgens de Raad van State maakt Roemenië zich niet schuldig aan het onrechtmatig uitzetten van vluchtelingen naar Servië.

Vorige week oordeelde een Nederlandse rechter nog dat een Nigeriaanse asielzoeker niet naar België uitgezet mocht worden. België kan niet de juiste opvang voor de man garanderen. Hoewel de Belgische wet voorschrijft dat vluchtelingen bed, bad en brood moeten krijgen, komt de Belgische regering die belofte niet na. In Brussel slapen asielzoekers al drie jaar lang op straat door een tekort aan opvangplaatsen.

Hoe is het met de rechtsstaat & mensenrechten in landen van de Europese Unie en daarbuiten en wat zegt het Europese Hof? Met onze tweewekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte. Abonneer je hier.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie