SGP neemt wolf op de korrel

1 min. leestijd
Bron foto: iStock

De wolven in de Europese Unie moeten minder beschermd worden, vindt de SGP in het Europees Parlement. Nu is het zo dat de wolf de hoogst mogelijke beschermde status heeft. Volgens Bert-Jan Ruissen zou de wolf, met minder bescherming, makkelijker afgeschoten kunnen worden als het dier overlast veroorzaakt.

Annie Schreier-Pierik (CDA) heeft een aantal jaar geleden ook al een initiatief gelanceerd om de wolf minder te beschermen. Ze wilde een wolvenplan, omdat de wolf een ernstige bedreiging vormt voor grazende dieren. Ruissen probeert het nu opnieuw.
“De beschermde status dateert al van ruim dertig jaar geleden. Ondertussen zijn er duizenden exemplaren bijgekomen in Europa”, zegt Ruissen. Hij vindt de habitatrichtlijn op basis waarvan de wolf wordt beschermd zeer verouderd.

Ruissen wil een vrijstelling voor Nederland om wolven te mogen afschieten, derogatie heet dat in het Brusselse taalgebruik. “Frankrijk heeft al een uitzondering, maar dat zou ook voor Nederland moeten gelden.” Hij roept landbouwminister Schouten op om in Brussel de vrijstelling te regelen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie