Red de ‘oer-Hollandse’ cadeaukaart

Europarlementariërs Caroline Nagtegaal (VVD), Esther de Lange (CDA) en Jeroen Lenears (CDA) vrezen voor het verdwijnen van de cadeaukaart door nieuwe Europese regels.

1 min. leestijd

In een opiniestuk in het Algemeen Dagblad schrijven Europarlementariërs Caroline Nagtegaal (VVD) Esther de Lange (CDA) en Jeroen Lenears (CDA) over de nieuwe Europese anti-witwaswet. Een goede en nodige wet, maar schrijven ze, maar op één punt schiet Brussel ‘wel een beetje door’, namelijk over de verkoop van cadeaukaarten.

In de nieuwe wet staat een voorstel om voortaan bij aankoop van een cadeaukaart een verplichte identiteitscontrole te doen. Zo moet de koper een paspoort of identiteitskaart laten zien en de verkoper mag deze gegevens bewaren. Deze controle is er al, maar alleen voor cadeaukaarten van meer dan 150 euro.

Twee tientjes

De Europarlementariërs vinden de identiteitscontrole voor boven de 150 euro tot daaraan toe, maar om dergelijke controles ook uit te voeren als het slechts om een boekenbon van twee tientjes gaat, vinden ze erg ver gaan. Ze zijn bang voor het uitsterven van de cadeaukaart door deze Europese wetgeving.

Daarom werken de drie Europarlementariërs voor het behoud van de cadeaubon, zonder verdere aanscherping van de bestaande identiteitscontrole.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie