Politico Awards: FvD-Europarlementariër Marcel de Graaff is “grootste verliezer”

2 min. leestijd
Foto: Marcel de Graaff, bron: EP Multimedia

EU-nieuwswebsite Politico publiceerde haar Europarlementariër Awards 2024. Parlementsvoorzitter Roberta Metsola staat erin als grootste ambassadeur voor het Parlement. Maar naast haar staat ook Eva Kaili. Zij wordt beschuldigd van omkoping door Qatar. Ook een ambassadeur, maar dan in de negatieve zin. Ook een Nederlandse Europarlementariër krijgt een award. Marcel de Graaff is door Politico aangewezen als biggest loser.

Verliezer

Dat komt vooral door de stemmingen waar De Graaff aan deelnam. 71 procent van de tijd zat De Graaff in het kamp van de verliezers. Daarnaast heeft hij geen enkel amendement ingediend in de afgelopen vijf jaar, stelt Politico. Ook is De Graaff berucht om zijn pro-Rusland-uitspraken en het verspreiden van misinformatie over Oekraïne.

Zijn pro-Rusland-houding leidde tot speculatie over mogelijke omkoping door Rusland. Forum voor Democratie, de partij van De Graaff nadat hij wegging bij de PVV, beweert bij hoog en laag geen cent van Rusland te hebben ontvangen. Toch onderzoekt de Belgische politie nu of De Graaff werd omgekocht.

Verder opvallend in de award-lijst van Politico: de Hongaarse ex-Europarlementariër József Szájer. De Fidesz-politicus, de partij van Hongaarse president Orbán, krijgt de prijs voor wildest exit (de spannendste exit uit de politiek). Szájer stapte op als Europarlementariër nadat hij tijdens de lockdown via een regenpijp van de politie probeerde te vluchten nadat hij in een gay-seksclub betrapt was tijdens een orgie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie