Oekraïne tevreden over strengere visumregels

Een goede stap, zo vat de Oekraïense president Zelensky het besluit van de Europese Unie samen om het aantal Russische toeristen dat naar de Europese Unie wil reizen, te beperken.

1 min. leestijd
Barrier tape – quarantine, isolation, entry ban. Do not cross. Empty deck chair by the clean pool. No swimming

De ministers van Buitenlandse Zaken, waaronder minister Hoekstra, besloten tijdens een vergadering in Praag om het verdrag met Rusland waarin het visumverkeer wordt geregeld op te zeggen. Op die manier kunnen minder Russen vrij reizen door de Europese Unie. Al eerder werd dit recht om vrij te reizen voor zakenmensen en een groot aantal politici verboden.

De Oekraïense president noemt het in zijn dagelijkse videoboodschap “vernederend als Europa gezien wordt als een grote boetiek of restaurant.”

Hij hekelde het feit dat Russische staatsburgers gewoon voor hun plezier door de Europese lidstaten konden reizen, terwijl er een oorlog woedt. “Het gaat om de waarden waar Europa voor staat, niet om platte primitieve consumptie die zorgt voor bloed aan de bankbiljetten.”

Vooral Finland en de Baltische Staten hadden aangedrongen op een inreisverbod voor alle Russen omdat veel Russische staatsburgers via die landen reizen. Doordat Russische vliegtuigen door de sancties niet meer welkom zijn in de Europese Unie, pakken veel Russen het vliegtuig in Helsinki of Riga richting hun uiteindelijke bestemming: vaak Milaan of de Riviera. Volgens schattingen gaat het over een miljoen Russen die de laatste maanden op die manier hebben gereisd.

.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie