Nu ook Volt Oekraïne

De Europese partij Volt is een landelijke afdeling rijker. Volt Oekraïne wordt de 31st afdeling van de pro-Europese groep.

1 min. leestijd

Door auteur Yves Lacroix

“Ik ben trots dat ik mag aankondigen dat Volt Europa haar 31ste afdeling lanceert: Volt Oekraïne”, schrijft Volt Europa bestuurslid Lucas Kornexl. “We willen Oekraïne herbouwen, binnen Europa.” Aan het roer van de afdeling staat Mykhaylo Pobigay. Hoofd van een stichting die zich inzet voor de Europese toekomst van het Oost-Europese land.

In een bericht op de interne kanalen van Volt Europa bekritiseert hij de ouderwetse aanpak van multilaterale samenwerking. “Desondanks, zijn er mensen die al werken aan het bij elkaar brengen van Europa”, schrijft hij.

De lancering van een nieuwe afdeling was al een tijdje in de maak. Maar krijgt nu, nadat Europese leiders Oekraïne en Moldavië officiële kandidaat-lidstaten gemaakt heeft, meer vorm. Volt heeft in meerdere landen buiten de Europese Unie afdelingen.

De partij heeft één zetel in het Europese Parlement, twee zetels in Nederland en twee zetels in Bulgarije. Daarnaast is de partij ook lokaal vertegenwoordigd in Nederland, Duitsland, Portugal, Zweden en Italië.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie