Niet zo saai!

2 min. leestijd

“Het moet makkelijk en begrijpelijk, niet saai en niet te lang”. Dat is het advies van André Elissen, oud- Europarlementariër voor de PVV aan de redactie bij de officiële start van Brusselse Nieuwe. Er is in Nederland grote behoefte aan nieuws over Brussel, vindt hij. 


Ook Mendeltje van Keulen, lector aan de Haagse Hogeschool denkt dat nieuws over Europa op prijs wordt gesteld. Ze heeft het over vier T’s. “Het gaat over de taal, die moet begrijpelijk zijn. De timing, je moet niet elke fase van een besluit willen beschrijven. Je moet tunnelvisie voorkomen en doe ook eens aan terugkijken.”


Wim van de Camp, hij zat voor het CDA in het Europarlement, vindt ook dat je meer moet stilstaan bij wat het uiteindelijk heeft opgeleverd. “Kamerdebatten gaan te vaak over ‘wat nu’, maar niet of de minister zich in Brussel heeft gehouden aan de opdracht die het parlement meegaf. Vraag gewoon eens wat daar besproken is, heeft u bereikt wat de bedoeling was?”


Tot slot onthulden Elissen en Van de Camp een bord met de naam van de nieuwe site op de gevel van de redactie. Die is voorlopig gevestigd in een oude garage in de Haagse Elandstraat.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie