Nederlandse regio’s ontvangen Europees geld voor werkgelegenheid en samenwerking

2 min. leestijd
Euro flag. Euro money. Euro currency. Colorful waving european union flag on a euro money background.Euro flag. Euro money. Euro currency. Colorful waving european union flag on a euro money background.

De arbeidsmarktregio Twente ontvangt 7,5 miljoen euro uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De gemeenten in Twente kunnen met dit geld werkzoekenden helpen bij het vinden van een baan of het opstarten van een bedrijf. Het Europees Sociaal Fonds is een subsidieproject van de EU dat helpt bij het verbeteren van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling. Voor de subsidieperiode 2021-2027 heeft Nederland 413 miljoen euro gekregen uit het fonds. Dit geld wordt onder meer verdeeld over de 35 arbeidsmarktregio’s die Nederland heeft en de begeleiding van leerlingen in het Voortgezet Speciaal Onderwijs en het Praktijkonderwijs. Hiermee kunnen kwetsbare werkenden en werkzoekenden worden geholpen. Ook gaat er geld uit het fonds naar voedselhulp en Sociale Innovatie. 

Daarnaast stelt het Interreg Maas-Rijn programma 55,6 miljoen euro beschikbaar voor grensoverschrijdende samenwerking. Interreg is een Europese subsidieregeling voor de ontwikkeling van regio’s. Er werken partijen uit verschillende landen mee aan projecten van Interreg. In het Interreg Maas-Rijn programma zitten vijf regio’s uit België, Duitsland en Nederland. Vanuit Nederland zitten er gemeenten uit de provincies Noord-Brabant en Limburg in het project. Verschillende organisaties die grensoverschrijdend willen samenwerken, kunnen vanaf 6 maart 2024 een aanvraag indien bij het Interreg project voor subsidie. Voor de aanvraag van de subsidie moeten de voorstellen binnen bepaalde onderwerpen vallen. Voorbeelden van deze onderwerpen zijn onder meer het toerisme in de regio, leven en werken zonder grenzen en gezondere burgers. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie