Nederlandse Europarlementariërs schitteren als invloedrijke spelers in Brussel

1 min. leestijd
(Bron foto: Europese Commissie)

Nederlandse Europarlementariërs zijn bovengemiddeld invloedrijk. Het EU-gerichte onderzoeksplatform EU Matrix heeft een lijst gepubliceerd met de top-100 meest invloedrijke Europarlementariërs. Als kikkerlandje zijn we goed vertegenwoordigd op de lijst.

Nederland presteert opmerkelijk goed als het gaat om wetgeving, terwijl we nauwelijks leiderschapsposities hebben. Transport en migratie zijn onze top onderwerpen. Bij Transport hebben we drie Europarlementariërs in de top-10 staan: Caroline Nagtegaal (VVD), Vera Tax (PvdA) en Bas Eickhout (GroenLinks). Met migratie zitten Tineke Strik (GroenLinks) en Jeroen Lenaers (CDA) op plek 2 en 3 qua invloed. Paul Tang (PvdA) zit ook in de top-10.

Interne markt en handel zijn ook onderwerpen waar Nederland sterk in is. Op de interne markt staan Jan Huitema (VVD) en Bas Eickhout in de top-20. Met handel staan Mohammed Chamin (PvdA), Samira Rafaela (D66) en Catharina Rinzema (VVD) in de top-20.

Algemeen zijn de top 3 meest invloedrijke Nederlanders Bas Eickhout op plek 16, Mohammed Chahim op plek 20 en Sophie in ‘t Veld (Volt) op plek 49.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie