Nederland pleit op handelsconferentie voor vermindering subsidies

1 min. leestijd
Geneva, Switzerland – September 3, 2020: Entrance of the World Trade Organization (WTO) headquarters

Vandaag begint de dertiende ministeriële conferentie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), een organisatie die de internationale handel moet stimuleren en handelsconflicten oplossen. In de Verenigde Arabische Emiraten vergaderen ministers van over de hele wereld over handel en mogelijke hervormingen van de organisatie. Namens Nederland is minister Van Leeuwen aanwezig.

De Tweede Kamer gaf de minister een takenpakket mee. Belangrijk punt: de hervorming van de WTO. Nederland pleit voor een snellere besluitvorming en een snellere oplossing van conflicten. Verder moeten de subsidieregels strenger worden. Zo moeten er minder subsidies komen voor de visserij en de industrie. Minister Geoffrey van Leeuwen zal bovendien pleiten voor het beteugelen van de binnenlandse landbouwsteun. Nederland vindt dat boeren minder subsidie moeten krijgen, omdat het voor oneerlijke concurrentie zorgt. De landbouwsteun moet ook bijdragen aan verduurzaming.

De ministers van alle EU-lidstaten hebben ook een gemeenschappelijke missie. Ze willen een hervorming van de WTO en meer aandacht voor verduurzaming.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie