Nederland in de Europese krant met een Rotterdamse brug en Haagse bazen

Vanaf je vakantieadres lezen over Nederland in de Europese krant: Je kan een krantje kopen in de lokale kiosk, maar ook bij Brusselse Nieuwe lees je over een brug, premier Rutte en die andere Haagse: Sarina Wiegman.

2 min. leestijd

Europa raakte deze week niet uitgepraat over de Nederlandse voetbalcoach Sarina Wiegman, die het Engelse vrouwenteam naar de Europese hoofdprijs leidde. De Gazetta dello Sport maakte een portret van de Haagse Wiegman dat haar beschrijft als ‘methodisch, maniakaal en streng’. Dat ze opgroeide met een tweelingbroer met wie ze op straat voetbalde, aangezien er op dat moment geen vrouwenteams in Den Haag waren, zou de basis voor haar succes hebben gelegd, aldus de Italiaanse krant.

Dame Wiegman

Aan de overkant van het Kanaal kopte The Guardian ”Wiegman, de moderne alchemist” Aanvoerder van de Lionesses, Leah Williamson, vertelde aan een enorme menigte op Trafalgar Square nadat de ploeg het podium had betreden: “Ze heeft ons allemaal samengebracht. Ze is een bijzonder persoon en zet ons als mens op de eerste plaats.” Voor de koninklijke onderscheiding waarover in alle euforie wordt gespeculeerd zou Wiegman te bescheiden zijn, aldus de Britse krant.

De Hef

Het regeringsrecord van premier Rutte is niet onopgemerkt voorbij gegaan in Europa. De premier van wie alles afglijdt, kopt de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De Spaanse krant El País tekent op dat, hoewel de jongeren van zijn partij suggereren dat het tijd is om een vervanger te zoeken, niemand hem lijkt te kunnen evenaren.

Europese kranten stonden ook bol van de Koningshavenbrug, in de volksmond De Hef, in Rotterdam: na publiek protest hoeft de brug toch niet uit elkaar te worden gehaald om het zeiljacht van Jef Bezos, de oprichter van Amazon, uit te laten varen vanaf de werf in Alblasserdam, schreef de Corriera de la Sera. Het jacht wordt nu naar open water gesleept, waardoor een bekogeling met eieren door protesterende Rotterdammers wordt voorkomen, zo valt te lezen in de Spaanse krant El País.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie