Maak bellen naar Gaza goedkoper

2 min. leestijd

Naar aanleiding van een uitzending van het programma BOOS van Tim Hofman heeft Europarlementariër Samira Rafaela (D66) samen met 52 andere Europarlementariërs een verzoek ingediend bij grote Europese telecombedrijven in de 27 lidstaten. Zij worden verzocht om mensen tijdelijk tegemoet te komen met de hoge belkosten die worden gemaakt bij het bellen van familie in Gaza. Ook de Europese Commissie is verzocht om hier steun aan te leveren.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Gaza maken mensen uit de Europese Unie hoge belkosten wanneer zij telefonisch contact op nemen met hun familieleden in het gebied. In de Europese Unie wonen veel mensen met Palestijnse roots. Volgens Rafaela heeft de EU een plicht om voor hen te zorgen. Bellen met familieleden in Gaza is daar onderdeel van zegt zij. In de BOOS uitzending riep Tim Hofman Nederlandse telecombedrijven op om het bellen naar Gaza gratis te maken. KPN, Odido en Vodafone doen hier nu aan mee. Rafaela wil dit initiatief graag uitbreiden naar de gehele Europese Unie.

Telecommunicatie is op dit moment de beste manier om mensen te bereiken die vastzitten in Gaza. Veel mensen zijn hiervan afhankelijk om hun toevlucht of onderdak elders te vinden. Dit maakt het extra belangrijk dat de belkosten worden verlaagd.

Een aantal telecombedrijven heeft aangegeven het verzoek in goede orde te hebben ontvangen en dit te gaan onderzoeken. De Europese Commissie heeft nog geen reactie gegeven op het verzoek van Rafaela.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie