Landbouw-Europarlementariërs verwerpen Timmermans’ plannen voor natuurherstel

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Landbouw-Europarlementariërs hebben dinsdagmiddag de Europese wetgeving voor natuurherstel van Frans Timmermans verworpen. Dat betekent dat ze de rest van het Europees Parlement adviseren niet in te stemmen met een uitgebreid wettenpakket dat ervoor moet zorgen dat beschadigde natuur in Europa hersteld wordt.

Volgens de Europarlementariërs heeft het pakket nog meer implicaties voor boeren dan de stikstofwetgeving en leidt het tot een stiktofcrisis 2.0 waardoor dichtbevolkte landen als Nederland en Belgie opnieuw op slot gaan.

Zo’n 60 procent van de Europarlementariërs in de werkgroep voor landbouw stemde tegen de natuurherstelwet. Twee Europarlementariërs onthielden zich van de stemming.

Reddingspoging

Eurocommissaris voor Klimaat Frans Timmermans was maandag nog in het Europees Parlement om zijn wetgeving te verdedigen voor de landbouwwerkgroep. Hij wilde met ze onderhandelen over pijnpunten in de wetgeving, maar sloeg ook veel commentaar in de wind.

Ook Europarlementariërs die zich bezighouden met visserij stemmen deze week over het natuurherstelpakket. Ook daar ziet het ernaar uit dat ze de wetgeving van Timmermans gaan verwerpen.

Uiteindelijk is het aan de milieuwerkgroep in het Parlement om te bepalen of het gehele Europees Parlement over de klimaatherstelwet stemt. De verwachting is dat zij wel instemmen. Daarna moeten alle Europarlementariërs erover stemmen in het Europees Parlement in Straatsburg.

Mooi idee
Eerste reacties
Strak plan
Schiettent
Chefsache
Nieuwe wet

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie