Kabinet uit bij Timmermans zorgen over bescherming nog meer natuurgebieden

Tijdens een informeel gesprek met Eurocommissaris Frans Timmermans zijn de zorgen van Nederland over het beschermen van nog meer natuurgebieden besproken.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Het kabinet heeft grote zorgen over het verslechteringsverbod. Dat is een plan dat in Brussel klaarligt waarmee niet alleen Natura 2000-gebieden beschermd moeten worden, maar ook andere natuurgebieden. Tijdens een bezoek aan Eurocommissaris Frans Timmermans is het standpunt van Nederland duidelijk gemaakt.

“Wij steunen de doelen van de wet inzake natuurherstel, en dat hebben we vooral ook aangegeven. We steunen de ambitie en de doelen, maar puur dat ene stukje tekst over het verslechteringsverbod niet, want daarvoor is Nederland te klein en te dicht bevolkt”, antwoordde de minister op Kamerlid Knops (PVV) in een Tweede Kamerdebat.

Informeel gesprek

Minister voor Natuur en Stikstof Van der Wal had samen met minister van Landbouw Adema, minister van Infrastructuur Harbers en minister voor Huisvesting De Jonge een informeel gesprek met Timmermans. Het ging daarbij met name over de Europese klimaatwetten en de uitvoering daarvan. “Wij vinden het handig dat de heer Timmermans weet waar wij mee bezig zijn, dat we de ambities onderschrijven en hoe die stikstofaanpak eruitziet. Het is goed dat hij weet dat we in de wrange situatie zitten dat we ontzettend veel ambities hebben, maar eerst nog heel veel stikstof moeten reduceren om überhaupt vergunningen te kunnen verlenen”, aldus Van der Wal.

Geen toezegging

Keihard toezeggen dat het kabinet zich gaat verzetten tegen dat verslechteringsverbod doet de minister niet. Wel zegt ze de grote zorgen van Nederland over het voorstel ook geuit te hebben tijdens de de bijeenkomst van de EU-ministers van Milieu in december.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie