In de nieuwsbrief Brussels Peil: Het wordt anders

2 min. leestijd

Een gevoel van opluchting ging door de Brusselse wijk deze week. De grootste plaaggeest vertrekt dan toch. Maar wordt het allemaal anders nu Boris vertrekt? Opvallend is dat de reacties daar allemaal wel van uitgaan. Geen plotselinge wensen meer die op tafel komen, nieuwe dreigementen om het afgesloten akkoord op te zeggen en geen nieuwe conflicten over visserij met Frankrijk.

Maar garanties tot aan de deur; oftewel niemand weet of de nieuwe premier niet dezelfde politiek gaat volgen van dreigen, pesten, sarren en het bloed onder de nagels van die EU-bureaucraten weghalen.

Marko Bos neemt ons deze week mee in de wereld van de landbouwsubsidies. Wie krijgt er nou precies geld en hoeveel geld krijgt Nederland? En we steken er inderdaad met kop en schouders boven uit.

En dan een verhaal over fietsenpaden en fietsfabrieken. De green Deal kan namelijk niet slagen zonder de fiets, is de stelling van Eurocommissaris Frans Timmermans. Hij wil creatief denken. Dus fietspaden langs spoorlijnen en vooral fietsen die gemaakt worden in Europa, om zo minder afhankelijk te zijn van China en ook de CO2-uitstoot terug te dringen. Een grote rol is ook voor de grote steden weggelegd, die moeten het initiatief nemen om de fietspaden aan te leggen.

Lees de nieuwsbrief hier of neem een abonnement op een van onze andere nieuwsbrieven.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie