Het speelschema: Wie speelt er vandaag voor team Nederland?

1 min. leestijd
Arrivi info

Navalny

Rond het middaguur krijgt Alexey Navalny de jaarlijkse Sacharovprijs van het Europees Parlement voor de vrijheid van denken. Omdat Navalny door de Russische autoriteiten gevangen is gezet zal zijn dochter Daria Navalnaya de prijs in ontvangst nemen uit handen van David Sassoli de voorzitter van het Europees Parlement. Kijk hier mee om 12.45 uur.

Genoemd

Het is de tijd van: Ik word genoemd. Nieuwe namen, nieuwe ministers, maar eerst de inhoud. Vandaag wordt het nieuwe regeerakkoord openbaar. Het Duitse regeerakkoord bevatte een paar weken geleden maar liefst 254 keer een verwijzing naar de Europese Unie. De verwachting is dat het Nederlandse regeerakkoord minder verwijzingen zal hebben.

We zijn even bezig

De komende dagen merkt Europa al dat Nederland even wat anders aan het hoofd heeft. Premier Rutte zal vanavond niet bij de speciale top zijn met de landen aan de grens met Rusland, de zogeheten Oostelijke partnerschap-top. En ook donderdag zal hij afwezig zijn als de nieuwe Duitse bondskanselier z’n opwachting maakt in Brussel voor de eerste top als opvolger van Angela Merkel. Aangezien de premier volgens de regels zich niet kan laten vervangen, worden de Nederlandse belangen behartigd door de Belgische premier Alexander de Croo.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie