Het speelschema: wat speelt er voor Nederland in Europa?

2 min. leestijd

Alle hens aan dek in Kiev

De delegaties vliegen af en aan in de hoofdstad van Oekraïne. Morgen komt premier Rutte met minister Hoekstra polshoogte nemen en kijken of ze op een of andere manier kunnen bijdragen aan een vreedzame oplossing. Vandaag is al een delegatie van het Europees Parlement in Kiev. Ze zullen niet zoals ooit Hans van Baalen en Guy Verhofstadt hun solidariteit verklaren tijdens een toespraak op het Plein, maar praten met zoveel mogelijk regeringsvertegenwoordigers. Opvallend is dat de delegatie van het Europees Parlement vooral uit Duitsers en Fransen bestaat.

Nog meer Fransen

In het Europees Parlement in Brussel komen deze week verschillende Franse ministers hun plannen voor het komend half jaar – als Frankrijk voorzitter is van de Europese Unie – toelichten. Zo komen vandaag minister Dupond-Moretti van Justitie langs en Clement Beaune die over Europese Zaken gaat. Hier te volgen vanaf 16.45 uur.

Frans vangt koolstof

Recyclen, opslaan, afvangen en alternatieve manieren om het te produceren: Het komt allemaal aan de orde in de toespraak van Frans Timmermans vandaag op een speciaal congres over CO2. De online bijeenkomst is speciaal georganiseerd door de Europese Commissie om ideeën met elkaar te delen. De deelnemers komen uit bijna alle landen. Bijna vijftig mensen uit Nederland doen mee, bijna 250 uit België, meer dan 130 uit Duitsland en ook één deelnemer uit Antarctica. Via deze website is meer in formatie te krijgen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie