Het speelschema. Wat speelt er in Brussel?

2 min. leestijd

Vandaag heeft de Europese Commissie haar wekelijkse kabinetsvergadering en het gaat vooral over Oekraïne. Wat kan Brussel verder doen? Hoe moet er gereageerd worden op de prijsstijgingen van energie en de grondstoffen? En hoe zit het met de aanvraag van Oekraïne voor het lidmaatschap van de Europese Unie. Maar alles hangt af van de ontwikkelingen aan het front. Ook de ambassadeurs van de 27 landen vergaderen vandaag over de actuele situatie.

Brood

Ondertussen stijgen de prijzen van heel veel grondstoffen. Zo zeer zelfs dat Frankrijk vandaag een speciale bijeenkomst voor de ministers van Landbouw heeft uitgeschreven. Voor Nederland zal minister Henk Staghouwer, waarschijnlijk online, deelnemen aan de besprekingen. Het gaat over de prijzen van tarwe, mais en andere grondstoffen. Oekraïne neemt ruim een kwart van de wereldproductie van graan voor z’n rekening. Meer achtergronden hier.

Denken

Wat zijn nou de gevolgen van de sancties. Hebben ze nut? Wie treffen ze? Hoe gaat het verder met het financiële systeem in de wereld? Het zijn vragen die aan de orde komen bij een speciaal webinar van de denktank Brueghel in Brussel. Het programma, een soort live podcast, heet de Sound of Economics Live en iedereen kan vooraf vragen stellen. Hier te volgen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie