Het speelschema: Team Nederland van Brussel tot Maastricht

2 min. leestijd
Wopke Hoekstra praat in Brussel over de nieuwe corona reisregels

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft vandaag twee belangrijke vergaderingen in Brussel. Eén met de Europese collega’s en eentje met de NAVO ministers. Bijzonder: ook de Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss zal mee vergaderen in Brussel (voor het eerst sinds de Brexit) en ook de secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg is er bij, evenals de Amerikaanse minister Antony Blinken. Via een videoverbinding hebben de ministers contact met de Oekraïense minister Dmytro Kuleba. De ministers hebben het over nieuwe sancties en de moeilijkheden bij het uitvoeren van de al opgelegde sancties.

Grens

Er zijn tien verschillende kantoren in Nederland en Vera Tax (PvdA) en Jeroen Lenaers (CDA) bezoeken vandaag het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Limburg. Het centrum richt zich op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. De twee Europarlementariërs spreken over de samenwerking en de problemen die er zijn door de grens.

Weekend

Dan kijken we nog even naar het weekend. De verkiezingen komen er aan; zo her en der poppen ook Europese politici op. Het is nog vroeg, de verkiezingen zijn nog ver weg, maar dit had het weekend moeten worden van Volt. Ze hebben een evenement gepland in Maastricht op zaterdag met een bustocht van Maastricht de grens over naar Duitsland en de hele dag alleen maar Europese onderwerpen. De campagne gaat gewoon door en de belangstelling zal ook groot zijn, maar het zal waarschijnlijk in de media vooral gaan over de ruzie binnen de partij tussen Nilüfer Gündoğan en de rest van de fractie. Komende week doet de rechter uitspraak.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie