Het Speelschema: Team Nederland in Maastricht, Parijs, Den Haag en Straatsburg

2 min. leestijd
Paris, France – June 16, 2017: The charming Cafe Le Bon Georges. Parisians and tourists enjoy food and drinks at the street french cafe.

In Maastricht – waar anders? – ontvouwt het kabinet de Europa-plannen van de nieuwe ploeg. Minister Kaag zal aangeven op welke manier dit kabinet meer aandacht zal geven aan de Europese Unie. Hoe het voornemen uit het regeerakkoord handen en voeten krijgt. Kaag zal in haar rede ook het historisch perspectief schetsen. Speechschrijvers van haar werden recent al gesignaleerd bij een avond over de Europese schrijver Stefan Zweig. Er zal dus wel een citaat van deze in 1942 overleden chroniqueur te horen zijn.

Lunch met Macron

Door de oorlog zien we al een en ander in praktijk. Minister Hoekstra is vandaag nog in de Baltische Staten voor overleg. En woensdag luncht een uitgebreide kabinetsdelegatie in Parijs met president Macron. Naast Premier Rutte zullen ook de ministers Kaag, Hoekstra, Ollongren en Jetten aan de gesprekken deelnemen, over hoe nu verder met de Europese Unie.

Dieren

In de Tweede Kamer komen nog een aantal landbouw onderwerpen voorbij die minister Staghouwer recent in Brussel heeft besproken. Wat gaat er met de wolven gebeuren, hoe lang duurt het onderzoek naar het toestaan van inentingen bij vogelgriep en nieuwe regels bij het vervoer van dieren?
Het is een zogenoemd tweeminuten debat. Dus kort.

Lid worden?

En in het Europees Parlement een buitenland debat over de huidige politieke situatie in Oekraïne. Daar komt ook de lidmaatschapsaanvraag van Oekraïne aan de orde. Ook de stand van zaken bij de gesprekken met de Balkanlanden zal onderwerp van gesprek zijn.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie