Het speelschema: Rutte in Rome

1 min. leestijd

Foto: Rutte & Draghi

Minister-president Rutte gaat naar Rome voor een ontmoeting met zijn Italiaanse collega Draghi. Op het Chigi Paleis spreken Rutte en premier Draghi onder meer over de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne, energie, de Europese economie en de regels voor de euro.

Fit voor het klimaat

De Tweede Kamer heeft minister Jetten uitgenodigd om het te hebben over de betekenis van de klimaatplannen van Eurocommissaris Frans Timmermans voor Nederland. Wat gaat het kosten en wie wordt gecompenseerd? ‘Fit for 55’, zo heten de klimaatplannen, staat op de agenda van de commissievergadering die hier live te volgen is vanaf 17. 30 uur.

Op de tractor naar Luxemburg

Gisteren had hij nog de boeren op bezoek in Den Haag. Vandaag gaat Staghouwer met zijn Europese collega’s aan de slag over voedselzekerheid en de marktsituatie voor landbouwproducten in tijden van oorlog. Klimaat staat ook op de agenda. De Landbouwministers buigen zich over CO2-uitstoot en over verandering in landgebruik en bosbouw om tegen 2035 in heel Europa een klimaatneutrale landbouw te hebben.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie