Het speelschema: premier in Brussel, vicepremier in Den Haag

1 min. leestijd

Na een korte nacht gaan de Europese regeringsleiders vanochtend verder met de tweede dag van hun top. Ook vandaag gaat het over Oekraïne en de gevolgen van de oorlog. Premier Rutte is er de hele dag bij. De verwachting is dat de bijeenkomst na de lunch klaar zal zijn; er wordt gemikt op 13.00 uur, maar dat is een streeftijd.

President Joe Biden is trouwens ook nog in de stad. Hij heeft ‘s ochtends nog een aparte ontmoeting met de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen.

Kabinet

In Den Haag vergadert het kabinet onder leiding van vicepremier Kaag. Als laatste land in de Europese Unie zal Nederland vandaag formeel vaststellen wat we met het geld uit het coronaherstelfonds willen doen. Het plan moet dan naar Brussel worden gestuurd (hoewel er de afgelopen weken al veel overleg is geweest met ambtenaren van de Europese Commissie), waarna het wordt besproken door de ministers van Financiën. Het is niet de verwachting dat vandaag al wat naar buiten komt. In het weekend worden de puntjes op de i gezet en maandag wordt het dan gepresenteerd.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie