Het speelschema: Op café in Den Haag

2 min. leestijd

In het Haagse Nieuwspoort, formeel geen café maar een sociëteit, wordt de veertiende Kees Lunshof lezing gehouden, genoemd naar de adjunct-hoofdredacteur, chef van de Haagse redactie en politiek commentator van de Telegraaf. Eurocommissaris Frans Timmermans komt vertellen over de Green Deal en de moeilijkheden die hij ondervindt nu de oorlog in Oekraïne meer dan drie maanden duurt. Timmermans zal eerst zijn visie geven waarna een panel van journalisten met onder meer Fons Lambie (RTR4) hem zal ondervragen. Meekijken kan vanaf de bank vanaf 17.00 uur. Klik hier.

Nog een café

En wel op de Haagse Hogeschool. Daar gaan de deuren iets eerder open, om 14.30 uur. Het wordt een inspiratiecafé genoemd. Te gast is oud minister en oud topdiplomaat in Brussel Tom en Bruijn die samen met onder meer onze columnist Mendeltje van Keulen in gesprek gaat over Brussel en het stadhuis. Oftewel wat hebben gemeenten te maken met de Europese Unie, wat hebben ze er aan en hoe kunnen ze er gebruik van maken? Hier geen link. Je moet echt naar de Hogeschool toekomen.

Bijmengen

Minister Harbers vergadert vandaag met zijn collega transportministers in Luxemburg. Ze gaan het hebben over de bijmengplicht voor vliegtuigen; biobrandstoffen zodat de kerosine iets minder CO2 uitstoot. Het gaat over kleine getallen. De Europese Commissie wil vijf procent. Nederland denkt aan acht procent. Verder bespreken de ministers de mogelijkheden om meer spoorrails in de Europese Unie aan te leggen en de vergroenings-plannen voor de diverse havens.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie