Het speelschema: Nederlanders opgesteld in Den Haag, Brussel en Straatsburg

1 min. leestijd
De wet voor klokkenluiders komt volgens minister Ollongren te laat, door de ingewikkelde materie.

De Tweede Kamer buigt zich over de stikstofplannen van het kabinet. Ook de recente brief uit Brussel over het gebrek aan plannen en ambitie zal vast en zeker worden besproken. Het Kamerdebat met de ministers Staghouwer en Van der Wal is hier te volgen.

Hongarije en Polen

Vanmiddag maken Europarlementariërs de balans op van de manier waarop de EU tot op heden heeft gereageerd op de ontwikkelingen rond de rechtsstaat in Hongarije en Polen. Ook de recente verkiezingen en Hongarije zullen aan de orde komen. Frankrijk, nu voorzitter van de Europese Unie zal worden aangemoedigd om harder op te treden. ‘We zullen de Hongaarse overheid de brief sturen met de formele ­notificatie dat we het rechtsstaatmechanisme opstarten’, verklaarde Commissievoorzitter Ursula von der Leyen in het Europees Parlement.

Defensie

Defensie minister Ollongren spreekt in het statige Egmontpaleis in Brussel tijdens de zogenoemde Egmont conferentie. Thema is het strategisch kompas, oftewel welke kant moet de Europese defensie op. Ollongren opent de conferentie samen met de Belgische minister van Defensie. Meer informatie hier.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie