Het speelschema: Nederlanders opgesteld in de lucht, Brussel en Berlijn

2 min. leestijd
Varna, Bulgaria – June 23 ,2015: Flying drone quadcopter Dji Phantom 2 with digital camera GoPro HERO4

Drones spelen een steeds belangrijkere rol in de wereld; denk aan de oorlog in Oekraïne, maar ook bij pakketbezorging, maaltijden, medicijnen die in afgelegen gebied bezorgd kunnen worden, of boodschappen in steden. Over drones, hun rol en de regels wordt de komende dagen in Amsterdam gesproken door het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (gevestigd in Keulen). Eurocommissaris Adina-Ioana Vălean spreekt. Meer informatie hier.

Zorg

Minister Ernst Kuipers reist af naar Brussel voor een overleg met de collega zorgministers uit de Europese Unie. Nog steeds staat corona op de eerste plaats van de agenda. Vooral de vraag hoe arme landen ook voldoende toegang kunnen krijgen tot de vaccins, zal worden besproken. Ook gaat het gesprek over meer samenwerking op het terrein van zeldzame ziektes en de plannen om te komen tot een Europese gezondheidsunie komen eveneens op tafel.

Nog een congres

Eurocommissaris Frans Timmermans en Olaf Scholz (de Duitse bondskanselier) worden, hoewel in omgekeerde volgorde, aangekondigd op het programma van een congres: de Global Solutions Summit en wordt gehouden in Berlijn, fysiek en online. Het is voor de fijnproevers en liefhebbers van dikke nota’s, want denktanks die de G7 en G20 van advies voorzien presenteren nieuwe inzichten en oplossingen en krijgen dus weerwoord van de Duitse bondskanselier, die het ook over Oekraïne gaat hebben, net als de Nederlandse Eurocommissaris Frans Timmermans natuurlijk. Lees meer hier.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie