Het speelschema: Nederlanders in Parijs, Leeuwarden en Straatsburg.

1 min. leestijd

De tweede dag van de top in Versailles. De regeringsleiders met premier Rutte melden zich na een kort nachtje rond tien uur weer aan de vergadertafel. Vandaag gaat het vooral over de economie. Zo komt de baas van de Europese Centrale Bank (ECB) Christine Lagarde langs om de groeiprognoses, de inflatie en vooral de gevolgen van de oorlog te bespreken.

Wandelend bos

In Leeuwarden, ooit culturele hoofdstad van Europa is niets onmogelijk; dus is er een wandelend bos. Het is een kunstproject met groene vingers. Pleinen zijn open plekken in het bos en de bomen verplaatsen zich door de stad. Eurocommissaris Frans Timmermans wandelt en speelt vandaag mee. Hij loopt mee met de 1.000 bomen. Verder bezoekt Timmermans het fysieke hart van de Nederlandse watertechnologie, zoals ze zich zelf graag noemen, de Watercampus.

De aanbevelingen

Op tafel in Straatsburg liggen 88 aanbevelingen en die worden vandaag en morgen allemaal besproken tijdens een grote sessie van de Conferentie die over de Toekomst van Europa gaat. De deelnemers gaan overigens ochtends eerst in debat met Oekraïense vertegenwoordigers. We volgen het debat ter plekke met onze verslaggever Laurens Boven.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie