Het speelschema: Nederlanders in actie in Brussel en Den Haag

2 min. leestijd
Concept of natural gas distribution through pipes with Russian flag on it.

Terwijl Brussel in afwachting is van de Amerikaanse president Biden komende donderdag, de regeringsleiders heel Europa doorreizen en minister Hoekstra nóg een overleg in Brussel heeft, debatteert de Tweede Kamer over de gevolgen van de oorlog. De energieprijzen en de gevolgen voor de koopkracht van de burgers in Nederland. Misschien vandaag en anders morgen komt de Europese Commissie met nieuwe voorstellen om uit de energiecrisis te raken.

Of ze al spijt heeft? Dat zal de centrale vraag zijn van meer dan honderd Europarlementariërs aan Eurocommissaris McGuinness over haar besluit om gas en kernenergie groen te verklaren. Paul Tang (PvdA) is één van de vragenstellers. “Doordat we investeringen in gas duurzaam noemen komen we nooit van het Russische gas af”, aldus Tang. De Europese Commissie heeft gas groen verklaard zodat het makkelijker is voor banken en andere financiers om geld aan dergelijke projecten uit te lenen.

Geloofsvrijheid

Hoe staat het met de godsdienstvrijheid in de wereld? En doet de Europese Unie voldoende om die vrijheid in de wereld te beschermen? Het antwoord is niet positief zal vandaag blijken als een speciaal rapport wordt gepresenteerd door Peter van Dalen. Hij is voorzitter van een groep in het Europees Parlement die jaarlijks onderzoek doet naar de toestand van de godsdienstvrijheid.

AI

De speciale commissie die zich met de spelregels rondom de Artificiële Intelligentie (AIDA) bezig houdt vergadert een groot deel van de dag. Kim van Sparrentak (Groen Links) is lid van de commissie en Sophie in’t Veld (D66) en Catharina Rinzema (VVD) zijn plaatsvervanger. De bedoeling is om tot een lijst aanbevelingen te komen waar de Europese Commissie mee aan de slag kan. Hier te volgen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie