Het speelschema: inflatie in Frankfurt en Europese techniek in de Tweede Kamer

2 min. leestijd

De ogen van heel Europa zijn gericht op Frankfurt. Wat gaat de Europese Centrale Bank doen om de inflatie te beteugelen. Christine Lagarde staat niet te trappelen om de rente te verhogen, waarschijnlijk kijken de beleidsmakers nog even de kat uit de boom. Namens Nederland zal Klaas Knot de baas van de Nederlandsche Bank, aanwezig zijn. Analisten verwachten pas later dit jaar maatregelen. Maar toch let iedereen vandaag op. De persconferentie is aan het begin van de middag en hier te volgen. Ter voorbereiding kan dit artikel met de verschillende mogelijkheden die de ECB heeft worden gelezen.

Rode Kruis

Kamerleden van de commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hebben van 10.00 tot 11.00 uur een gesprek met het Rode Kruis over de humanitaire situatie in Oekraïne en de buurlanden. Het gesprek is hier te volgen. Later op de dag volgt een commissiedebat over noodhulp, waarin het onderwerp ook ter sprake komt, dat is hier te volgen.

Achtergronden herstelfonds

Verder wordt er veel technisch gebriefd met een Europees randje vandaag in de Tweede Kamer. Onze parlementariërs worden bijgepraat en mogen vragen stellen, feitelijk, zonder politiek debat te voeren, over het coronaherstelfonds, de plannen die minister Kaag van Financiën recentelijk heeft gemaakt om namens Nederland naar Brussel te sturen, hier te volgen vanaf 10.00 uur. Iets later op de ochtend, om 11.30 uur, begint de technische briefing over strategische autonomie in relatie tot de defensie industrie, hier live te volgen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie