Het speelschema: Iedereen is in Brussel

2 min. leestijd
Brussels, Belgium – December 8, 2017: Station Europe. Situated on the lively Place du Luxembourg, this railway station is the ideal starting point for seeing Europe in Brussels

Het is vandaag de dag van de drie toppen in Brussel. Premier Rutte zal met 36 collega-regeringsleiders in de hoofdstad van Europa vergaderen over de oorlog in Oekraïne.

Hij begint ‘s ochtends aan de rand van de stad in het nieuwe NAVO-hoofdkantoor van de trans-Atlantische verdragsorganisatie, waar ook de Amerikaanse president Biden aanwezig is. Daarna komen de leiders van de zeven grote economieën (G7) in de wereld bij elkaar; ook Japan komt voor de gelegenheid speciaal naar Brussel. En aan het einde van de dag vertrekt iedereen naar het gebouw van de Europese Raad, waar ook president Biden zal aanschuiven. Hij vertrekt voor het diner, waarna de Europese leiders verder vergaderen. We houden een liveblog bij de hele dag.

De bodem

Staat alles dan in het teken van de toppen? Nee, hoewel de stad redelijk op slot gaat met afgesloten metrostations, wegen, tunnels en veel helikopters in de lucht, in het Europees Parlement is er ruimte voor andere zaken. De Europese alliantie voor bodemvisserij ziet het licht. Peter van Dalen (ChristenUnie) zal een bijeenkomst leiden van mensen die vinden dat bodemvissers te vaak te negatief in het nieuws komen. Strijden tegen het negatieve sentiment zo noemt Van Dalen het. En proberen te voorkomen dat bodemvisserij wordt verboden of verder aan banden gelegd.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie