Het speelschema: minister Hoekstra naar Straatsburg

2 min. leestijd

De Europarlementariërs zijn weer huiswaarts. Toch staat het Europees Parlement in Straatsburg vandaag niet leeg. De conferentie over de toekomst van Europa strijkt weer neer. Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken is er ook bij. Allerlei voorstellen worden besproken: Hoe moet het in de toekomst verder met migratie? Moet Europa meer gaan doen aan gezondheid of moet dit juist nationaal geregeld blijven?

Bellen voor vervoer

De Europese ministers van Vervoer zullen in een videoconferentie onder Frans voorzitterschap de reactie van de EU op de Russische militaire agressie tegen Oekraïne op het gebied van vervoer bespreken. Met name de brandstof­voorziening en de stijgende brandstof­prijzen staan op de agenda. Evenals de logistieke uitdagingen in verband met het oversteken van grenzen en de beperkingen in het luchtruim. Daarnaast brengen de invoer van goederen en de grote toestroom van Oekraïense vluchtelingen in EU-landen verdere operationele uitdagingen met zich mee.

Lezersvraag ‘Aan de haak’

Het is weer vrijdag, tijd voor een lezersvraag in onze rubriek Aan de haak. Deze week duiken we in de vraag van Ger Essers, van Stichting Geen Grens, hij schrijft: ”De SER heeft in haar advies over “hybride werken” op perfecte wijze aandacht besteed aan de Thuiswerkende Grenswerker. Er is grote overeenstemming tussen sociale partners. Heeft de EU de bestuurlijke kracht om dit effectief en efficiënt te regelen?” Wij duiken erin!

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie