Het speelschema: welke Nederlandse zaken spelen in Europa?

2 min. leestijd
Crew of Fishermen Work on Commercial Fishing Ship that Pulls Trawl Net.

Brussel zal vandaag het toneel zijn van een grote demonstratie. In navolging van de protesten in Canada trekken nu ook vrachtwagenchauffeurs en automobilisten in optocht naar de Europese instellingen. Na dit weekend in Parijs geprotesteerd te hebben tegen het coronabeleid, komen de demonstranten in Brussel aan. Ook uit Nederland zijn een groot aantal mensen onderweg. De Belgische politie adviseert om de hoofdstad van Europa te mijden en als je er toch moet zijn het openbaar vervoer te nemen. Wij zijn er ook bij. Tom Bouwmans verzorgt de hele dag een liveblog.

Wind op zee

In Straatsburg vergadert deze week het Europees Parlement. Vandaag gaat het over windmolens. Moeten er meer molens op zee worden gebouwd om zodoende meer hernieuwbare energie op te wekken? Of nopen recente incidenten, zoals het schip dat bijna een windmolen park ramde, tot een nieuwe strategie. En dan spelen de vissen ook nog een rol, want de Nederlandse vissers hebben last van al die windmolenparken. Hier de agenda.

Boeren en borden

In de Balie vanavond een discussieavond over het Europese landbouwbeleid. De discussie wordt omgedraaid. Niet van boer tot bord, maar van bord tot boer. Wat moet er op het bord liggen in de toekomst en hoe kunnen we dat bereiken? Zijn er aanpassingen nodig in het productieproces of juist niet? En kunnen boeren en klimaatactivisten samen optrekken? En hoezo moeten alleen boeren concessies doen? Moet niet iedereen aan een duurzame toekomst werken? Teun van de Keuken gaat in discussie met onder andere akkerbouwer Peter Meedendorp, kamerlid Joris Thijssen en hoogleraar Noelle Aarts. Aanmelden kan hier.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie