Europese lijsttrekker AfD uit de partij gegooid

1 min. leestijd
(bron foto: Europees Parlement)

De omstreden lijsttrekker Maximilian Krah van de radicaal-rechtse AfD-partij uit Duitsland, is uit de partij gegooid. Daar hebben de nieuw gekozen AfD-Europarlementariërs over gestemd. Een nipte meerderheid stemde voor zijn vertrek.  Overigens houdt Krah wel zijn zetel in het Europees Parlement.

Op deze manier hoopt de partij dat ze weer mogen aansluiten bij een Europese fractie. Kort voor de verkiezingen is de AfD uit de ID-fractie gezet, na een reeks aan schandalen van Krah. Zo zou een medewerker van hem gespioneerd hebben voor China en wordt Krah verdacht van omkoping vanuit Rusland. De laatste druppel die de emmer deed overlopen, was een uitspraak van Krah in een interview, hij zei dat niet elke SS’er een oorlogsmisdadiger was. 

De PVV is ook aangesloten bij de ID-fractie. De lijsttrekker, Sebastiaan Stöteler, heeft overigens wel meermaals aangegeven open te staan voor een nieuwe fractie. Daarbij noemt hij een mogelijke nieuwe fractie met de partijen van de Italiaanse premier Meloni en de Franse Marine Le Pen. Het is niet bekend of die fractie er ook komt.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie