Europese kandidatenlijst Nieuw Sociaal Contract gepresenteerd

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

De kandidatenlijst van Pieter Omtzigt’s partij Nieuw Sociaal Contract (NSC) voor de Europese verkiezingen van juni 2024 is gepresenteerd. Er staan 16 kandidaten op de lijst. Zo staat Femke van der Meulen op nummer 2, zij heeft ervaring als gevangenisdirecteur, onderzoeker en inspecteur. De nummer 3 op de lijst is Reinout van Malenstein. Hij is lange tijd actief geweest in China en weet hoe belangrijk vrijheid, democratie en de rechtsstaat is, aldus NSC. Op nummer 4 staat Naomi Yogi-van Loon. Zij heeft zich gespecialiseerd in het buitenlands- en veiligheidsbeleid van de EU en werkte onder andere bij het Ministerie van Defensie. Nummer 5 op de lijst is de Belgische Ronald de Bruin. Hij heeft ervaring in het managen van Europese onderzoeksorganisaties op het gebied van digitale vraagstukken. 

Vorige week werd al bekend dat oud CDA’er Dirk Gotink de kandidaat-lijsttrekker van de Europese fractie van NSC wordt. Gotink is op dit moment nog woordvoerder van de leider van de Europese Christendemocraten (EVP), Manfred Weber. Ook NSC zal zich na de Europese verkiezingen aansluiten bij de EVP.

De kandidatenlijst die vandaag is gepubliceerd is een voorlopige concept lijst. Op 6 april is er een partijcongres van NSC, daar kunnen de leden over de kandidatenlijst stemmen en wordt de lijst definitief vastgesteld. Dat geldt ook voor het concept verkiezingsprogramma ‘Beperk en versterk’.  

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie