Europees historicus Mathieu Segers nieuw lid van WRR

Hoogleraar Hedendaagse Europese Geschiedenis en columnist Mathieu Segers is benoemd tot lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

1 min. leestijd

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft Mathieu Segers, Hoogleraar Hedendaagse Europese Geschiedenis aan de Universiteit Maastricht, benoemd tot nieuw lid van het onafhankelijke adviesorgaan. Segers speelt met zijn werk als hoogleraar, columns in het Financieele Dagblad en De Groene Amsterdammer en een podcast een belangrijke rol in het debat over Europa en de rol die Nederland binnen Europa zou kunnen spelen.

Foto van WRR

De WRR informeert en adviseert de regering en het parlement onafhankelijk over grote maatschappelijke vraagstukken binnen verschillende beleidssectoren. Hierbij wordt vooral gekeken naar de richting van het overheidsbeleid voor de langere termijn.

Nieuwe raad

De ministerraad stemde afgelopen vrijdag in met de benoeming van een nieuwe raad en daarmee ook met de functie van Segers. Een voorwaarde om lid te worden van de WRR is dat het raadslid werkzaam is als hoogleraar. Ook gaf WRR-voorzitter Corien Prins aan dat bij de samenstelling van de nieuwe raad is gekeken naar ‘wetenschappelijke kwalificaties, affiniteit met beleidsvraagstukken, diversiteit in samenstelling en wetenschappelijke disciplines.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie