Culturele horizon verbreden in Leeuwarden

In Leeuwarden kan de Nederlandse cultuursector terecht met vragen rond Europese subsidies en samenwerking. DutchCulture, een netwerkorganisatie die zich inzet voor cultuur in een internationale context, organiseert namelijk een dag vol infosessies en een vragenuur.

1 min. leestijd

Welke Europese subsidies worden beschikbaar gemaakt voor de cultuursector in Nederland? Hoe leg je contact met buitenlandse partners en kunnen de Nederlandse ambassades hierbij helpen? Dit zijn een paar vragen die beantwoord kunnen worden tijdens DutchCulture on Tour in Leeuwarden – een informatie- en netwerkevenement voor cultuurorganisaties in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland op 31 mei. Naast verschillende infosessies kun je er ook advies op maat krijgen, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van een internationaal cultuurproject.

Initiatief

Het initiatief komt onder meer van de provincie Friesland en DutchCulture, een Nederlandse netwerkorganisatie die in samenwerking met de Rijksoverheid de culturele sector in Nederland wil stimuleren en over de grens kijkt naar mogelijkheden voor samenwerking en kennisuitwisseling. Dat is dan ook de inzet tijdens dit evenement: hoe kun je als Nederlandse kunstenaar een Europees netwerk creëren of aanspraak maken op cultuursubsidies uit Brussel?

Je kunt bijvoorbeeld aankloppen bij Creative Europe Desk NL, het Nederlandse service- en informatiepunt voor het Creative Europe programma. Dit is het zevenjarige ondersteuningsprogramma (2021-2027) van de Europese Commissie voor de culturele en audiovisuele sector.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie