Creatieve tak van Europa zet in op groen en gendergelijkheid

Het Europese ondersteuningsprogramma van de culturele en creatieve sector, Creative Europe, wil blijven inzetten op een groen en inclusief Europa.

1 min. leestijd
8.9.2017 Nuremberg, Germany: Behind the scene. Film crew team filming movie scene on outdoor location. Group cinema set.

Het zevenjarige ondersteuningsprogramma (2021-2027) van de Europese Commissie voor de culturele en audiovisuele sector, Creative Europe, heeft de plannen voor 2023 uitgezet. De creatieve sector wil een groenere en meer inclusieve toekomst tegemoet, meldt Creative Europe Desk NL – de Nederlandse tak van het Europese ondersteuningsprogramma.

Jaarplan

Het Creative Europe programma focust al langer op onderwerpen als grensoverschrijdende samenwerking, gendergelijkheid en het verduurzamen van de cultuur- en creatieve sector. Dat die lijn wordt voortgezet, komt dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Zo heeft de Europese Commissie samengezeten met mensen uit de sector om samen te kijken naar manieren waarop de creatieve sector van betekenis kan zijn voor het verminderen van de koolstofemissies in Europa.

Hoe dan? Bijvoorbeeld met het in kaart brengen van de eigen noden en zorgen rond verduurzaming. Daarnaast kan Creative Europe bij het verstrekken van subsidies extra focus leggen op groen en divers. Projecten en initiatieven die het milieu stimuleren, komen bijvoorbeeld sneller in aanmerking voor Europese ondersteuning. Op deze manier kan Creative Europe burgers aanmoedigen om mee te werken aan de groene ambities van de Europese Unie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie