Corona gooit roet in eten bij afscheid Merkel in Rotterdam

2 min. leestijd
European Ceremony of Honour for Dr. Helmut KOHL – Angela MERKEL, German Federal Chancellor

Het congres van de Europese christendemocraten zou dit jaar in Rotterdam worden gehouden. Maar het hele feest gaat niet door. De corona situatie is dusdanig dat de organisator van het congres, het Nederlandse CDA, het niet aandurft.

CDA-voorzitter Marnix van Rij vindt het heel jammer. “Het is een grote teleurstelling dat we worden ingehaald door de corona-realiteit, zoals we dat nu in heel Europa zien.”
Het congres wordt waarschijnlijk volgend voorjaar gehouden.

Afscheid Merkel

Op de bijeenkomst zou Angela Merkel nog een keer schitteren als Bondskanselier van Duitsland en invloedrijke leider van de Europese christendemocratische partij. Ze zou een van de belangrijkste sprekers zijn. Begin december neemt de sociaaldemocraat Olaf Scholz, die de verkiezingen won, het stokje van haar over.

Ook de Pool Donald Tusk zou in Rotterdam aan zijn afscheid als voorzitter van de partij beginnen, om als leider van de oppositie in z’n eigen land aan de verkiezingen deel te nemen. Formeel treedt hij volgend voorjaar af.

Bovendien was een prominente rol weggelegd voor de Nederlandse CDA-fractievoorzitter in het Europees Parlement Esther de Lange. De Lange is één van de kandidaten om de nieuwe voorzitter van het parlement te worden. Maar dan moet ze ook in eigen kring voldoende steun verzamelen.
En zo’n zo’n congres is daar een ideale plaats voor.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie